Αρχική σελίδα » Μέλη

Ευάγγελος Δ. Πρωτοπαπαδάκης

Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α. (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ 33/29.01.2019, αριθμός πράξης 1153.)

Ο Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής του Ε.Κ.Π.Α. Είναι, επίσης, επί κεφαλής του Ελληνικού Κλιμακίου της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO (Haifa), και μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής και Δεοντολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις μονογραφίες στην Ελληνική και έχει επιμεληθεί την έκδοση τεσσάρων συλλογικών έργων στην Ελληνική, ενός συλλογικού στην Αγγλική και ενός στην Σερβική. Για πλήρες βιογραφικό και ενημερωμένο κατάλογο επιστημονικών δημοσιεύσεων δείτε  εδω.

 

Αμπντουλ-ραζάκ Αμπντουλλά

Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π)

Ο Αμπντουλ-ραζάκ Αμπντουλλά  πήρε το πτυχίο του το 1977 (University of Bagdad, College of Science, Physics Department), και τον Διδακτορικό του Τίτλο το 1987 (University of Sofia, Faculty of Physics, Department of Solid State Physics and Microelectronics).Είναι μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Φιλοσοφίας, του Ε.Κ.Π.Α. με γνωστικό αντικείμενο "Εφαρμογές της Πληροφορικής στη Διδασκαλία και την Έρευνα της Φιλοσοφίας".

 

Γιώργος Η. Ηλιόπουλος

Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π)

Ο Dr. phil. Γιώργος Η. Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή το 1983, σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από όπου πήρε πτυχίο με κατεύθυνση στη Φιλοσοφία το 1987, πήρε δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Φιλοσοφία από το ίδιο Πανεπιστήμιο το 1993, υπήρξε υπότροφος της D.A.A.D. (Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών) και του I.K.Y. (Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών) και πήρε το διδακτορικό του από το Freie Universität (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο) του Βερολίνου τον Φεβρουάριο του 2002. Διεξήγαγε έρευνα στη Γερμανία και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και τη Γερμανία και διατέλεσε για τέσσερα χρόνια Διευθυντής σε σχολεία της περιοχής των Αθηνών. Από την άνοιξη του 2019 έχει αναλάβει υπηρεσία ως διδάσκων και μέλος του Εργαστηριακού και Διδακτικού Προσωπικού  του Τμήματος Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Για πλήρες βιογραφικό και ενημερωμένο κατάλογο επιστημονικών δημοσιεύσεων δείτε  εδω.

 

Αχιλλέας Κλεισούρας 

Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (Ε.Τ.Ε.Π.)

Ο Αχιλλέας Κλεισούρας είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α. Εργάζεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου μεταξύ άλλων ασχολείται με τη γραφιστική επιμέλεια ποικίλων εντύπων. Ασχολείται με τη δημιουργία σκίτσων και επί σειρά ετών δημοσίευε ένα πολιτικό comic strip σε γνωστή εφημερίδα των Αθηνών. Έχει εκδώσει ένα album με comics και ένα βιβλίο με διηγήματα στα αγγλικά. Σπούδασε Ιστορία και Δημιουργική Γραφή στο Μόντρεαλ του Καναδά.