Αρχική σελίδα » Βιογραφικό Σημείωμα » Ελίνα Καραματζιάνη

Ελίνα Κ. Καραματζιάνη 

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: Η δωρεά οργάνων και σώματος ως ηθικό ζήτημα

Η Ελίνα Κ. Καραματζιάνη είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Βιοηθική, στον τομέα Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο τίτλος της διδακτορικής της διατριβής είναι :«Η δωρεά οργάνων και σώματος ως ηθικό ζήτημα». Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται στο χώρο της Ηθικής και στην Καντιανή οπτική.  Σκοπός  είναι να διερευνηθεί η ηθική αξία της δωρεάς οργάνων και σώματος υπό το πρίσμα των τριών μειζόνων παραδόσεων της ηθικής, της αρετοκρατίας, της δεοντοκρατίας και της συνεπειοκρατίας. Είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον τομέα Φιλοσοφίας του τμήματος Φ.Π.Ψ. Το 2011 έγινε κάτοχος  Μεταπτυχιακού Δίπλωματος Ειδίκευσης στη «Θεωρία και πράξη της διδασκαλίας και της αξιολόγησης» από το ΕΚΠΑ. Εργαζόταν από 1996 έως 2004 στην ιδιωτική εκπαίδευση και ως ωρομίσθια στη δημόσια, ενώ εργάζεται από το 2004 έως σήμερα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως φιλόλογος στο 4ο ΓΕΛ Γαλατσίου (Κων/νος Καραθεοδωρή). Είναι υπεύθυνη της παιδαγωγικής ομάδας του  Ευρωπαϊκού Προγραμμάτος  Ε-Twinning και Erasmus στο 4ο ΓΕΛ Γαλατσίου, τα οποία επιβραβεύτηκαν με ετικέτα ποιότητας (e-Twinning Quality Label) και επί σειρά ετών αποτελούσε μέλος σ΄αυτά. Παράλληλα, έχει συντονίσει και προγράμματα αδελφοποίησης σχολείων. Έχει συμμετάσχει σε σειρά συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμινάριων. Τέλος, έχει αρκετά ενδιαφέροντα όπως η μουσική, ο χορός, το αρμόνιο, το κολύμπι,  τα ταξίδια, η γυμναστική και η συγγραφή ποιημάτων.

 

Η Παρουσία μου με ανακοινώσεις - εισηγήσεις  σε επιστημονικά συνέδρια :

Τίτλος ανακοίνωσης  "Η Δωρεἀ ωαρἰων ως πράξη καθήκοντος σύμφωνα με τον  IMMANUEL KANT "

1o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Ηθικής και Βιοηθικής με θέμα: " To  φυσικό και το τεχνητό υπό το πρίσμα των αναπαραγωγικών και βελτιωτικών τεχνολογιών "      

Τόπος:  ΚΕ.Δ.Ε.Α. (Κέντρο Διάχυσης ερευνητικών αποτελεσμάτων )  Α.Π.Θ ( Ιατρική Σχολή - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

Ημερομηνία: 8-9-10 Δεκεμβρίου 2017

Διοργανωτές: Σχολή επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φανταστικό ΑΠΘ, Φιλοσοφική Σχολή, Θεολογική Σχολή τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας  Πανεπιστήμιο Αθηνών

Link  : www.medical-ethics.web.auth.gr

 

Τίτλος ανακοίνωσης "  H Ευθανασία υπό το πρίσμα της Καντιανής ηθικής παράδοσης "

2o Διεπιστημονικό Συνέδριο: " Η ζωή πριν το θάνατο: ευ ζην και ευ θνήσκειν ” Συνέδριο στην Ο.Α.Κ  ( Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης)

Τόπος : Κολυμπάρι - Χανιά

Ημερομηνία : 29-3-2018 έως 1-4-2018

Διοργανωτές: Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), Η Σχολή Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης, Το Εργαστήριο Βιοηθικής Πανεπιστημίου Κρήτης,  Η Σχολή επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ο Τομέας Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ( Ι.Τ.Ε Κρήτης ), Το τμήμα Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Πατρών και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

www.oac.gr/ppp?